Effektiviteten avgjorde mot Bobcats

Allsvenskan
Bofors IK - Borås HC
2-3 (1-1, 1-2, 0-0)

Bofors vann skotten med hela 36-15 mot Borås i Nobelhallen, men trots skottbombardemanget räckte inte det hela vägen. Borås som lyckades göra tre mål på ynka nio skott efter andra perioden visade sig redan då ha säkrat tre poäng.

När omkring halva perioden hade gått gav Mattias Karlsson ledningen till Bofors i numerärt överläge, men innan första perioden var över kvitterade Mats Hansson till 1-1 sedan hemmalaget åkt på en utvisning. Sex minuter in i andra perioden kom Borås ledningsmål från Patrik Ahlstrands klubblad, assisterad av Lenny Dower och Philip Larsen. I spel fem mot fyra kunde Elias Fälth drygt tre minuter senare skicka in 1-3 målet. En hooking satte sedan stopp för tvåmålsledningen - reducering genom Johan Bülow när blott minuten återstod av perioden. Tredje perioden förblev mållös och boråsarna kunde gå ur matchen som segrare med siffrorna 2-3.

Robin Rahm debuterade i BHC-dressen och 94,4% i räddningsprocent säger en hel del, vilket även Fredrik Erikssons 80,0% gör fast åt helt motsatt håll. Nästa match spelas på hemmais på söndag mot Almtuna.

Domare: Wolmer Edqvist
Skott: 36-15 (12-4, 11-5, 13-6)
Utvisningar: Bofors 5x2, BHC 6x2