En poäng är bättre än noll

Allsvenskan
Växjö Lakers - Borås HC
4-3 sd (0-0, 2-3, 1-0, 1-0)

Borås Hockey var så nära att plocka tre poäng mot Växjö Lakers under fredagskvällen, men tre poäng blev till en efter att man fallit med flaggan i topp i sudden death. Knappa minuten in i förlängningen spikades kistan igen och siffrorna 4-3 gick till Lakers fördel.


Borås börjar första perioden bra och redan efter drygt två minuter finns en ledning inom räckhåll, men Tuomo Karjalainen i hemmamålet gör sitt jobb och räddar pucken från ett möte med nätmaskorna. Bortalaget stormar Växjös zon med jämna klockslag och forecheckar högt - allt för att bemöda sig att bryta uppspelen. Vad som följer härnäst är inget mindre än många sömndruckna minuter. Hemmalaget får in ett par chanser i numerärt överläge, men antingen var avsluten för svaga eller så stod Gustaf Wesslau i vägen. Spelmässigt sett är Borås snäppet skickligare, och man får även in en vass målchans minuten innan lagen går till pausvila.

Andra perioden bjuder på förnyad kampvilja och innan matchuret hunnit passera 2:24 är det otroligt nära att Växjö trycker dit ledningsmålet, men Gustaf Wesslau får dock in en riktigt tursam räddning. Växjö ökar tempot och när man forcerar sig in i bortazonen blir boråsspelarna helt uppsnurrade, men får sedan kontroll på läget och tvingar hemmalaget att inta försvarspositionerna. När en utvisning faller på Växjö öppnar sig ett gyllene läge för Borås och Joakim Andersson serverar pucken till Fredrik Orrsten som petar in 0-1 mellan benen på Karjalainen. Martin Romö får kort därefter ett friläge, men får endast till ett bomskott. Innan boråsarna hunnit sucka av lättnad kommer Patrik Carlsson skrinnandes och kan direktskjuta in kvitteringen, tiden 9:27. Endast 31 sekunder efter det tar Växjö ledningen genom Kevin Marsh, assisterad av Christian Magnusson. Runt två minuter senare bryter Elias Fälth sig in i växjözonen och passar till Jimmy Lund som lyckas tråckla in pucken framför ett stökigt mål. Perioden blir allt mer intensivare och Mats Hansson åker in i anfallszonen helt solo, glider in framför mål, får till ett dragskott mot Karjalainen och kan sedan skjuta in 2-3 på returen. Joakim Andersson får sedan 2+2 på botbänken och Borås spelar 4 mot 5 i slutminuterna, vilket man klarar utmärkt.

Växjö får inleda den tredje perioden i numerärt överläge i 56 sekunder efter Joakim Anderssons utvisning i slutet av andra perioden. Hemmalaget lyckas dock inte åstadkomma någon farlig målchans. Borås har lite svårigheter med att få ut pucken ur egen zon, och efter 3:47 ligger pucken bakom Wesslau. Det tack vare Aki Heino som bara kunde peta in returen. Ungefär sex minuter in i perioden drar Alexander Täng på sig en onödig utvisning, samtidigt som han sekunden efter snackar till sig en tiominutare. Växjö får då spela med en man mer men lyckligtvis bidrar inte det till något baklängesmål. Runt 8:50 bestämmer sig Philip Larsen för att dribbla ut pucken ur egen zon, men Marcus Weinstock erövrar den och får ett friläge men missar, turligt nog. De resterande minuterna av perioden består av febrilt kämpande, men inget utav lagen lyckas producera något framåt. En förlängning väntar istället.

Förlängningen börjar med en icingpuck men efter 51 sekunder avgör Christian Magnusson matchen efter att ha tryckt in - något som såg ut som ett billigt mål - uppe i krysset.

Kommentar:

Borås gör en bra match och man var minst lika bra som motståndaren - det är inget snack om saken. Spelet i powerplay och i boxplay har det klart blivit bättring på. Matchen i sig var det inget som helst fel på då det bjöds på hockey av hög kvalité, och det kunde sluta precis hur som helst. Resultatet efter tredje perioden var rättvist men olyckligtvis lyckades man inte avgöra i sudden. Laget kunde inte bärga hem varken tre eller två poäng, men en poäng är inte fy skam det heller. Bibehåller man den här kämparglöden så blir det fler poäng att hämta hem, var så säker. Nästa match spelas på hemmais 10/10 mot Nyköping.
» Referatet ligger även utlagt på
borashc.se



Först och främst vill jag säga att alla boråsare på läktaren igår gjorde ett kanonjobb! Jag som annars brukar vara så otroligt fokuserad på matchen att jag oftast inte hör vad som händer runt omkring mig, kunde inte undgå allt ståhejande. Vilket givetvis är positivt! Alla ska ha stort cred för det hela.

Det känns vemodigt att ta upp det här om dåligt uppförande igen. Men om inte jag skriver om det, vem ska annars göra det? Visserligen är det nästan menlöst att försöka få in vett i vissa skallar, för vet ni vad, de sitter inte där de ska. Antar att den välkända klyschan och metaforen stämmer; det ÄR svårt att lära gamla hundar att sitta. Under matchen var det dock relativt lugnt - vilket jag fann väldigt förvånande! Helt klart positivt, alltså. Men det var tydligen också lugnet före stormen. Eller storm och storm - det kanske inte är det rätta ordet, men rabalder uppstod efter matchen.

Situation 1:
Växjöspelarna hånade boråssupportrarna på vägen ut. Dåligt. Och så klart är det några boråsare som ska ge tillbaka, likt förbannat. Ännu dåligare. När dessa personer öppnade käften så vann spelarna, för att man tillät sig själva att sjunka till en sådan låg nivå. Behåll huvudet högt nästa gång - det finns inget annat än skit att hämta på botten.

Situation 2:
När det är dags att bege sig ut från hallen står där vakter som inte släpper ut oss. Detta av självklara säkerhetsskäl - men många förstår tydligen inte detta. Det ropas en massa galna och fula kommentarer till vakterna. Om det berodde i brist på tålamod, aggressivitet eller alkohol är svårt att säga - men jag skiter i vilket för man beter sig inte så. Det är tur att abuse-utvisningar inte delas ut till supportrarna - för då skulle vi haft två tredjedelars manskap av tre på läktaren hela tiden. Ärligt talat, världen går inte under om man får vänta i några minuter. Hellre vänta än att det bryter ut ett helvetes tumult utanför.

Situation 3:
Avspärrningsgrinden försvinner, vakterna flyttar på sig och det är fritt fram att bege sig utåt. Folket ser glada ut och jublar tills det onda ögat träder fram igen. Då spottar och fräser man åt vakterna - säger helt vedervärdiga saker. Det var så fruktansvärt pinsamt att tillhöra det gänget idioter som höll på så. Vuxna människor till och med! Helt ocensurerat; väx upp för i helvete!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar