Snöplig förlust mot dalmasarna

Allsvenskan
Borås HC - Leksands IF
2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Ishallen var totalt fullsatt, matchen var glödhet, stämningen var fenomenal men trots det gick vinsten i Leksands favör. Borås Hockey gjorde en riktigt bra match, men tyvärr föll man snöpligt i tredje perioden.

- Jag är less på hedersamma förluster, sa Gunnar Persson efter matchen.

I de inledande minuterna sätter Borås stor press på gästande Leksand. Det dröjer inte länge innan man rättvist tar ledningen, genom Mikael Hultqvists styrning efter skott av Alexander Täng. Bortalaget börjar trycka på allt mer i anfallszonen, men Borås håller ihop försvaret och gör det svårt för Leksand att hitta öppningar. I mitten av perioden chansar hemmalaget mycket med pucken vilket resulterar i ett mindre antal icing-puckar. Målchanser yppar sig från Borås sida och snabba kontringar från Leksand alstras - men detta med för svaga avslut. Borås får chansen att utöka ledningen i spel 5 mot 4, och man försöker pressa på så gott det går men bortalaget lyckas få ut pucken ur egen zon. Närmast en utökning är Elias Fälth som runt 18:17 får in ett skarpt, men tyvärr ett alldeles förtretligt, stolpskott.

Leksand öppnar andra perioden bättre än vad Borås gör. Pausvilan gjorde gott då bortalaget visar upp en betydlig förbättrad insats och rappt anfaller hemmalaget. Därav följer likaså en skottstyrning in i mål av Jesper Ollas, via Mikael Karlberg efter tredje matchminuten. Tempot från Leksands sida ökas ytterligare och Borås får kämpa med hård press emot sig. En utvisning faller på bortalaget och Mikael Hultqvist är inte sen med att förvalta chansen med virtuositet, och 2-0 är ett faktum. I slutminuterna gör hemmalaget allt för att befästa ledningen. Ett bråk mellan Elias Granat och Jens Karlsson bryter ut och tio minuter på botbänken skall sittas av. I Borås sista powerplay i perioden dukar Patrik Ahlstrand fram för en otroligt vass målchans, men Joakim Persson missar gummitrissan med en ytterst liten marginal.

Matchuret hinner endast ticka i fjorton sekunder innan Jens Bergenström slungar in 2-2 mellan benskydden på Gustaf Wesslau, assisterad av Mikael Karlberg och Morten Green. Hemmalaget har inte längre övertaget om masarna och man får svälja det faktum att matchen åter är jämn. Leksand reser sig upp mer ju längre matchen lider och producerar målchans efter målchans. En leksandsspelare är nära att göra mål vid 6:48 men Mats Hansson hinner lyfta upp klubban och haka, vilket får ses som en befogenhet att ta på sig en sådan utvisning. Olyckligtvis utnyttjar bortalaget överläget till fullo och Tomi Pettinen skickar in pucken under Gustaf Wesslau. Efter 8:58 bryter Lars Eller in i anfallszonen och passar till Jonas Nilsson som är så nära att kvittera på en backhand, men en nudd i stolpen är allt som sker. Leksand får allt mer kontroll över matchen och Borås hänger inte med i svängarna. När Lenny Dower sedan blir utvisad rinner kvitteringen ut i intet. Ett absolut sista försök görs när Borås tar ut målvakten, men resultatet 2-3 står fortfarande när slutsignalen ljuder.

Det är en besviken Gunnar Persson som talar på presskonferensen efter matchen.

- Vi har inte tillräcklig kyla och rutin för att hålla ihop det sista.

Sammanfattningsvis gör Borås två riktigt bra perioder men i den tredje orkar man tyvärr inte hålla ihop, och då blir det som det blir. Nämnvärt är att samarbetet spelarna emellan har blivit betydligt bättre, vilket spelade en stor roll i matchen. Borås var minst lika bra som Leksand och poängen kunde likaväl stannat hos hemmalaget, tyvärr hade Borås lite missflyt med målen. Genomgående får resultatet ses som ganska rättvist ändå. En stor eloge går till LIF-klacken som skapade en grym stämning på läktaren. Nästa match spelas på bortais 31/10 där opponenten Bofors IK väntar.