Tre efterlängtade poäng är kirrade!

Allsvenskan
Borås HC - IK Oskarshamn
4-2 (1-2, 2-0, 1-0)

Efter regn kommer solsken, sägs det, och metaforen stämmer. Borås Hockey reste sig upp efter debaclet i senaste matchen, och med nya krafter visade man vägen mot Oskarshamn. 4-2 slutade matchen efter mål i öppen kasse och alla boråsare hade anledning att höja nävarna i luften; trepoängaren var ett efterlängtat faktum.


Direkt efter nedsläpp skapar Borås ett visst tryck framför mål, men chanserna till mål är alldeles för tama. Istället kan Alexander Bergström föra pucken igenom ett försvar som ser ut som ett gäng statister, och ge Oskarshamn ledningen efter drygt två och en halv minut. Bortalaget har en del rappa spelare som ideligen försöker pressa tillbaka, samtidigt som de storväxta lirarna gärna vill flytta hemmaspelarna som schackpjäser men det utan speciellt mycket vind i seglen. Borås får fart på rören igen och runt fjorton minuter startar Lennon Eriksson, bakom offensiv bur, något som resulterar i mycket hektiskt fipplande med puck framför mål från flertalet klubblad. När matchuret tickar på sjuttonminuterssnåret skickar Anders Eriksson iväg en pass till Jonas Nilsson som från vänsterkanten avlossar ett skott, vilket i sin tur leder till att Peter Kristensson kan styra in kvitteringen. På mindre än trettio sekunder kan Oskarshamn dock återta ledningen då pucken på något vis lyckas undkomma Gustaf Wesslaus räddning mellan benskydden.

Approximativt fyra minuter in i andra perioden får hemmalaget spela ett tvåminutersöverläge i fem mot tre. Oskarshamn hinner bli fyra spelare på isen innan det smäller från backplats. Mats Hansson står för den målgivande passen och Alexander Täng för gummitrissan i nätet bakom Markus Svensson. Borås åker betydligt mer skridskor än i första perioden, vilket ger goda resultat. Patrik Ahlstrand får ett friläge och en kanonchans att sätta en balja, men försöker sig på att lyfta pucken alldeles för sent. Kort därefter kämpar återigen Ahlstrand sig in i anfallszonen tätt följd av en IKO-spelare som skänker bort ett straffslag till hemmalaget, tiden 13:33. Anders Eriksson blir skarpförättare och kan simpelt lyfta in pucken i högra krysset med en backhand efter en finfin dragning. Mycket mer händer inte förutom när ett tumult uppstår mellan Jimmie Svensson och Markus Karlsson som tilldelas varsitt matchstraff när periodsignalen tonat.

Borås trummar vidare i tredje perioden och Oskarshamn försöker hitta positionerna i egen zon, liktidigt medan man slår ifrån sig en smula. Botbänken blir nästa anhalt för bortalaget och Borås får till slut spela med tvåmansöverläge i en minut och femtiosju sekunder. Det är ingenting hemmalaget förvaltar med bravur, då det spelas på tok för dåligt och man avlossar för lite skott mot mål. Oskarshamn hinner bli både fyra spelare och fulltagliga utan att någonting skapas. Gästerna tar ut målvakten när det återstår en och en halv minut kvar av perioden, och det blir oroligt när hemmaspelarna inte upptäcker situationen förrän en IKO-spelare är nära att trycka dit en kvittering. Mikael Hultqvist kan dock punktera matchen till fullo när han ur lurig vinkel skickar in 4-2 i tom målbur.

Kommentar:

Borås visade upp härlig glöd matchen igenom, trots att spelet inte var det allra bästa som skådats i hallen. Powerplayet saknar den där riktiga spetsen och man behöver bli mer produktiva för att det överhuvudtaget skall hända något. Hemmalaget tog dock vara på de små marginalerna och siffrorna visar detsamma - och det är ju just det som räknas i slutändan. Många spelare kämpade och ett axplock av dessa var Joakim Andersson, Peter Kristensson, Anders Eriksson, Mikael Hultqvist med 100% krigarhjärta och även Björn Gustafsson som såg lite slö ut på uppvärmningen, men som visade lite ett och annat i första perioden. Trepoängaren sitter där den ska och lyckas man fullborda uppdraget mot Sundsvall på bortais 16/10, så ryker det om maskinen igen!
» Det söliga referatet kan också läsas på
borashc.se


Matchbilder från gårdagen:

Borås HC - IK Oskarshamn
2-2 målet av Alexander Täng

Borås HC - IK Oskarshamn
Mats Hansson sätter fart

Borås HC - IK Oskarshamn
Fredrik Enhörning

Borås HC - IK Oskarshamn
Andreas Lundin och Anders Eriksson

Borås HC - IK Oskarshamn
Joakim Andersson stridade hårt

Borås HC - IK Oskarshamn
Per Fernhall och Emil Ekblad

Borås HC - IK Oskarshamn
Jimmy Lund fightar för pucken mot Tom Linder

Borås HC - IK Oskarshamn
Anders Erikssons straffmål

Borås HC - IK Oskarshamn
Mikael Hultqvist gav allt i matchen

Borås HC - IK Oskarshamn
Mats Hansson blir jagad av Martin Laumann Ylven

Borås HC - IK Oskarshamn
Jimmy Lund

Borås HC - IK Oskarshamn
Patrik Ahlstrand försöker nå pucken

Borås HC - IK Oskarshamn
Alexander Täng

Borås HC - IK Oskarshamn
Lagkaptenen själv

Borås HC - IK Oskarshamn
Gustaf Wesslau står beredd i målet (Mats Hanssons min slår det mesta, haha)

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vilken snygg blogg!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar