Tredje raka mot ett splittrat Nybro

Allsvenskan
Borås HC - Nybro Vikings IF
6-1 (1-0, 5-1, 0-0)

Fredagskvällen bjöd på en angenäm match där 1355 personer fick skönja hemmalagets utmärkta spel - speciellt i period två. Opponenten stavades Nybro Vikings, men segraren utlästes Borås Hockey. Sex baljor mot en, varav två från Anders Erikssons klubba bäddade för en skön hemmavinst och en sjundeplats i tabellen.

Början av första perioden präglas av ett ganska chansfattigt spel. Borås håller ett hårt tag om taktpinnen och Nybro tillåts inte att komma in i matchen. Lagen stretar i mittzon och smällarna inträder från alla håll och kanter. Underhållningen står Mikael Hultqvist för när han mosar två nybrospelare samtidigt in i sargen. Nybro har till synes ett rörligare och snabbare powerplay än hemmalaget, men har inte kraft nog att sätta något bakom Gustaf Wesslau. När mer än hälften av perioden har förflutit får Anders Eriksson pucken av Joakim Andersson och skjuter mot Henrik Tojkander - Elias Fälth tar hand om returen och 1-0 är ett faktum. Chanserna börjar bli fler och närmast är Fredrik Enhörning och Mats Hansson vid ett 2 mot 1 läge, runt femton minuter.

Nybro inleder andra perioden med att ligga på hårt och forechecka, men tröttheten gör dock att hemmalaget kan göra en snabb spelvändning. Peter Kristensson passar in mot mål och Fredrik Orrsten kan bara dänga in den i buren, tiden 2:23. Målet framkallar en utomordentlig energi från de röda lirarna och de vitklädda får bereda sig på att bli avklädda. Efter sju minuter passar Fredrik Orrsten till Mikael Hultqvist som försöker sig på ett mål, men bommar och skickar iväg pucken till Anders Eriksson som sätter 3-0. Det dröjer inte länge innan samma målskytt trycker dit fyran bakom Henrik Tojkander som befinner sig vid fel stolpe. En märklig reducering följer härnäst, när Andreas Dahlberg kilar in pucken mellan stolpen och Wesslaus skridsko, efter en mycket skarp plexistuds in mot mål. 5-1 målet dyker upp vid 12:18, då Per Fernhall stormar in i anfallszonen och droppar pucken bak till Fredrik Enhörning som skjuter upp den i vänstra krysset. Borås har äntligen mycket glöd under rören och spelar otroligt bra. Siste man ut att ruscha in en pytsing är Per Fernhall som efter Patrik Ahlstrands retur från sargen snyggar till siffrorna ytterligare till 6-1, i numerärt underläge.

I tredje perioden händer inte speciellt mycket utan Borås verkar nöjda med målen och spelar på resultatet. Runt elva minuter får Andreas Elofsson fri bana mot Gustaf Wesslau, men Alexander Täng är som ett plåster på nybrospelaren och ingenting skapas. Jonas Nilsson får även han fri sikt men då mot Henrik Tojkander, men olyckligtvis hinner han inte skjuta pucken utan åker sekunden därefter ut för crosschecking. Varken Borås eller Nybros powerplay är speciellt bra, så när de sista utvisningarna yppar sig uteblir chanserna totalt. Perioden förblir mållös, men 6-1 lyser fortfarande på tavlan vilket indikerar att uppdraget är fullbordat.