Borås HC - Rögle BK
2-3 sd (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)

Anders Eriksson (BHC-RBK)
Anders Eriksson plussas tre gånger om - helt klart en av de bästa på isen igår.

Den historiska hemmapremiären i Allsvenskan gick av stapeln igår kväll och det blev en tuff tillställning. Inför tredje perioden ledde Borås med 2-0, men Rögle hämtade upp underläget genom utnyttjandet av bland annat en sen BHC-utvisning. När förlängningen sedan spelades lyckades bortalaget fastställa resultatet till 2-3.

I första perioden tar Rögle kommandot direkt och pressar tillbaka ett hemmalag som spelar ganska avvaktande. Bortalaget får tidigt chansen att spräcka nollan i powerplay då pucken är väldigt nära att smita sig förbi Gustaf Wesslau, men Borås reder ut det hela bra. Ju längre matchen lider desto mer tempo får vi se och Borås tar för sig allt mer, och skapar ett par riktigt heta målchanser. Kvällens första mål är signerad Jens Karlsson som efter en Röglebacks fumlighet på offensiv blå kommer helt fri mot Cristopher Nihlstorp, och kan ge maskorna en omgång i numerärt underläge. Borås fortsätter att kämpa sig igenom perioden och det med ett litet mått av aggressivitet. Runt sjutton minuter ligger Borås risigt till igen, då pucken i princip ligger och dansar på mållinjen men turligt susar en BHC-spelare förbi bakom Wesslau och får iväg den, det med nöd och näppe.

Ungefär fem minuter in i den andra perioden får Anders Eriksson ett kanonläge att utöka ledningen, men tyvärr missar han målet helt. Hemmalaget får chans att spela fem mot tre men powerplayet vill inte klaffa alls. Rögle pressar på mer än vad Borås gör och därför är hemmalaget riktigt illa ute ibland, när bortalaget åstadkommer ett par ruskigt farliga lägen. Borås står upp bra, men olyckligtvis bränner man ett utomordentligt läge när två spelare får fritt fram till Nihlstorp. När matchuret närmar sig 18:53 dyker 2-0 målet upp, efter Patrik Ahlstrands febrila kämpande för att trycka in pucken i kassen med hjälp av Joakim Andersson.

I tredje perioden kommer Rögle ut med en kämpaanda som heter duga. Man anstormar Boråsmålet gång på gång men Gustaf Wesslau står fortfarande i vägen. När en vistelse på botbänken för Borås del infinner sig utnyttjar Tommy Enström läget till att prickskjuta in reduceringen uppe i nättaket. Efter det skapas det ännu mer målchanser och Rögle har kommit in i matchen igen. Borås får också flera tillfällen att sätta punkt i matchen, men avsluten vill absolut inte infinna sig ordentligt. En utvisning faller på Mats Hansson och redan då känner man hur en kvittering svävar i hetluften. Och visst kom den, Andrée Persson hittar målet men här ser undertecknad inte något klubblad utan en kristallklar spark för att få in kvitteringen. Det protesteras hej vilt på läktaren, men Pehr Claesson såg annorlunda på saken och godkände målet. Med tre minuter kvar att spela väntar lagen mest in slutsignalen som tyder på att det blir förlängning.

Sudden death börjar väldigt stillsamt men efter dryga minuten går Rögle bort sig och Per Fernhall får ett friläge, men skicklige Nihlstorp överlistar motståndarna igen. Kenny Jönsson får istället punktera matchen när han stänker in avgörande 2-3 efter 2:01.