Nedsläpp » IF Björklöven - Borås HC

Äntligen är det dags för den efterlängtade seriepremiären. Borås HC beger sig uppåt i landet till björkarnas stad för att ta sig an fjolårets femma i allsvenskan - Björklöven. Tiden är kommen där allt slit i gymmet, på löparbanorna och brottningsträningen samt under träningsmatcherna skall börja ge resultat. Sex månaders väntan är över och hockeysäsongen tar nu fart på allvar! Matchstart i SkyCom Arena klockan 19:00 på fredag!

Båda lagen har skrapat ihop en blandad kompott under försäsongen. Borås har spelat till sig sex segrar, en oavgjord och två torskar. Man har bland annat tvålat till Växjö Lakers två gånger om och kört över Rögle fullständigt på hemmais. Björklöven har tre vinster, ett kryss och fem förluster i bakfickan - men laget matchades däremot mestadels mot opponenter från högre divisioner. Resultat som sticker ut är sudden-vinsten mot Skellefteå AIK och den rejäla plumpen i protokollet mot Sundsvall som vann med hela 7-2. Generalrepetionen för Borås del slutade med förlust mot hårdsatsande Malmö med 0-4 - och dagen före det, uppe i Lövenland, spelade Björklöven 3-3 mot Luleå.

Skadeläget i truppen har ljusnat men Lenny Dower och David Sallander är fortfarande uppsatta på listan. Borås har dock bevisat att man kan smälla på hårt och vinna matcher trots flera spelarfrånvaror. Matchen i sig kommer bli otroligt tuff och förhoppningsvis en tät sådan för spänningens skull. Lövens starkaste sidor är skridskoåkningen och även spelet på hemmais - där inte många motståndarlag har fått jubla efter slutsignalen. Borås kommer till matchen med gott självförtroende och är taggade till tusen. Lyckas man rå på Löven? Svårt att säga, men Borås förfogar över otroligt kompetenta spelare och spelet har bara några få brister. Det gäller att främst satsa på defensiven, behålla fokus och lägga ner ett gigantiskt jobb i 60 minuter samt hugga till på de lägen som dyker upp. Lyckas man med det, ja då kanske någon poäng följer med hem?

Länktips:
Björklövens hockeyradio live - som sänder från matchen med start 18:30.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar