Tre allsvenska poäng - Gôtt mos!

Allsvenskan
Borås HC - Hammarby IF
6-3 (4-2, 1-1, 1-0)

Borås Hockey kunde under onsdagskvällen mot Hammarby ro den historiska segern i hamn. Pressen att vinna matchen var stor, men de rödklädda hjältarna kunde få bukt med bortalagets stökiga spel och rida ut stormen effektivt. Slutresultatet skrevs till 6-3 och laget fick äntligen glänsa som de sanna vinnarna man egentligen är.


Borås inleder första perioden med ett tidigt powerplay och skapar genast tryck mot mål, men på grund av slarv åstadkommer man inte många chanser. Innan matchuret hinner passera fyra minuter spräcker Alexander Täng hemmalagets nolla genom ett billigt mål, assisterad av Jens Karlsson. Energiska hammarbyspelare forcerar sig in i Borås zon och efter slarv bakom eget mål är en ispuck på väg rätt in i målet, utan en Gustaf Wesslau på plats mellan stolparna, men räddningen stavades Mats Hansson.

När halva perioden har gått yppar sig en viss aggressivitet och Niklas Ekberg sätter in en vämjelig tackling mot Mikael Hultqvists huvud, och ett matchstraff är att vänta. Femminutersöverläget förvaltas på bästa sätt och Björn Gustafsson kan styra in 2-0 målet bakom Henrik Karlsson. Bara sekunderna efter det bryter Anders Skördåker sig igenom de grönklädda försvararna och sätter med ett handledsskott in 3-0 i krysset. Efter denna delikata utökning tappar Hammarby humöret fullständigt och man snackar till sig en tiominutare. Men det tog inte stopp där, utan fler utvisningsminuter delades ut till bortalaget.

"Fulhockey" är nu ett faktum och Hammarbys Johan Chang tacklar Anders Skördåker fult i ryggen som i samma veva får en klubba i ansiktet. Reduceringen infinner sig vid 16:43 när Robin Andersson skrinnar emellan två BHC-spelare och enkelt skjuter in pucken i kassen. Dryga minuten därefter slår Fredrik Orrsten en ispass in mot bajenburen och Jimmy Lund är inte sen att styra upp gummitrissan i nättaket. Borås drar sedan på sig utvisningar vilket resulterar i spel fem mot tre för Hammarby, som utnyttjar läget och prickskjuter in 4-2 i slutminuten.

Andra perioden bjuder inte på likadan intensitet som i den föregående, och bortalaget tillåts därför att krypa närmare för att jämna ut spelet. Åtta minuter in i perioden slungar Stefan Svanbom iväg pucken som snabbt smiter under Wesslau just precis när han skulle slänga sig över den för att blockera. Efter ungefärliga tolv minuter ligger Borås illa till då Hammarby skapar ett stort tryck mot BHC-målet, tack vare mycket slarv från stressade hemmaspelare. De rödklädda lirarna får efter en stunds sarggruff ordning på spelet igen, och Anders Eriksson kan på en kontring panga in 5-3 via ribban. Borås lyckas ändå alstra en hel del fina målchanser perioden igenom, men avsluten visar sig fortfarande vara undermåliga.

Tredje perioden innehåller likt den första ett någorlunda jämt spel, men hemmalaget har betydligt bättre kontroll på puck och spelare denna gången. Hammarbyspelarna är fortfarande frustrerade och bökiga, så när utvisningarna faller på bortalaget är det ingen som höjer på ögonbrynen av förvåning längre. Det enda som hörs är de tunga suckarna som ljuder från Hammarbys bås och fansen mitt emot. Borås spelar mer eller mindre av matchen, men när det gästande laget tar ut målvakten kan Anders Eriksson avsluta matchen genom att skjuta in pucken i öppen bur, framspelad av Elias Fälth, tiden 19:36.

Kommentar:

Matchen höll ingen vidare hög standard men den var stundtals mycket händelserik och nöjsam. Borås visar att man kan spela klokt, men när det väl kommer till kritan så slarvas det för mycket i egen zon och man drar på sig för många onödiga utvisningar, återigen. Borås tog inte vara på sina chanser lika bra som Hammarby gjorde, men var ändå det bästa laget på isen. Övrigt sett så var detta backarnas match då alla visade kämparglöd och presterade bra, men det fanns dock spelare som Hultqvist som alltid spelar med hjärta och offrar sig för laget. Segern känns prima och Borås är nu med i matchen igen! För vilken expert hade trott att fyra poäng skulle innehas efter fyra spelade omgångar av en nykomling? Nästa chans att plocka en trepoängare kommer mot Huddinge på bortaplan 30/9.

» Referatet ligger även utlagt på borashc.se



Ni får ursäkta den dåliga skärpan & mättnaden på bilderna - kom säkert åt någon inställning på kameran igår. Eller så kanske det beror på att jag bytte plats. Klacken som stod jämte och människorna som stod bakom mig kanske gapade och flåsade så mycket att linsen blev immig? *Haha* Hur som helst.......!

Några matchbilder:

Borås HC - Hammarby IF
Här är 1-0 målet på väg in...!

Borås HC - Hammarby IF
Ytterligare ett mål...

Borås HC - Hammarby IF
En grönklädd lirare och Per Fernhall

Borås HC - Hammarby IF
Per Fernhall igen

Borås HC - Hammarby IF
Fredrik Enhörning i en batalj (ljuset ville prompt inte redigeras till det ljusare & klarare)

Borås HC - Hammarby IF
Henrik Karlsson stöter bort gummitrissan

Borås HC - Hammarby IF
Björn Gustafssons stora uppoffring

Borås HC - Hammarby IF
Gustafsson fick även göra mål i matchen - yes yes yes! (inget mål när bilden togs förstås)

Borås HC - Hammarby IF
Fredrik Orrsten


Övriga matcher:
IF Sundsvall Hockey - IF Malmö Redhawks 2-3 (1-3, 0-0, 1-0)
Nyköpings HK - Huddinge IK 7-3 (3-2, 3-0, 1-1)
Nybro Vikings IF - Rögle BK 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)
AIK IF - IF Björklöven 6-2 (4-0, 1-2, 1-0)
IK Oskarshamn - Bofors IK 2-3 (0-0, 1-2, 1-1)
Leksands IF - Almtuna IS 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)
Växjö Lakers HC - VIK Västerås HK 4-2 (0-1, 1-0, 3-1)

Kommentarer
Postat av: Patric

Tjolahopp! Nu har jag suttit här ett par dagar och läst igenom alla dina inlägg på sidan (är en newbie)och även ditt senaste referat på hemsidan. O jag måste säga att jag är grymt imponerad över hur fort du har utvecklats i ditt skrivande! En markant skillnad. Borås HC ska vara glada över att ha dig som skribent, för du lyfter referaten till en helt annan nivå! Fortsätter du att utvecklas lika fort framöver, så är det bara en tidsfråga innan något "större" haffar tag i dig.
Simma lugnt, tjejen!

2007-09-27 @ 15:48:58
Postat av: Louize

Patric: Haha, beundrar dig som orkar läsa igenom allt ;) Vilka tunga komplimanger du lägger fram då - tack så mycket! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar