"Röda svängdörrar till salu"

Allsvenskan
Borås HC - IK Oskarshamn
5-6 sd (2-3, 2-2, 1-0, 0-1)

Jag brukar ha för god vana att alltid hålla humöret uppe oavsett resultat på tavlan - men ikväll sprack det totalt. Rubriken indikerar exakt det jag kände efter två perioder. Försvaret sjönk genom isen och magplasket mot O-hamn senast gjorde sig starkt påmind - nästan snudd på repris. 1-4 hade speglat första perioden mycket bättre än 2-3. Oskarshamn är ett lag som sprutar gift i ådrorna på sina opponenter så fort tillfälle ges, vilket jag trodde laget hade lärt sig.

Enorma markeringsmissar kostade mål efter mål... Sjabbel... Hönsgård framför kassen.... Aloha, Hawaii...!
Dessutom så var det två dåliga målvakter på isen i första och andra perioden. Till råga på det skränade GP i båset som aldrig förr.

I tredje perioden spelade båda målvakterna upp sig och HC började skärpa till sig. Efter två kanonchanser av Jimmy Lund så kom 5-5 målet och hallen exploderade. Nog var det spännande mot slutet, men kvitteringen tog matchen till förlängning där Fredric Jaensson fixade två pinnar till sina lagkamrater.