Allsvenskan
Borås HC - Hammarby IF
7-0 (7-0, 0-0, 0-0)

Egentligen skulle jag sluta lägga in långdragiga referat från och med idag och istället vara mer subjektiv, men... det får vänta denna gången...

Drabbningen mot Hammarby klassades som en måstematch där en vinst skulle betyda klättring i tabellen och ett utökat avstånd från bottenstrecket. Vinsten skördades - och som man vann. Redan i första perioden avgjorde Borås Hockey matchen i form av sju (!) baljor, vilket också blev slutresultatet, och tre poäng har sällan känts så underbart som ikväll.
- Grabbarna visste vad det handlade om idag,
sa Johan Benker efter matchen.

Det skulle inte dröja mer än sex minuter innan Henrik Karlsson i bajenmålet släppte taget om stolpen och bjöd Jens Karlsson på ett läge att spräcka nollan. 1-0 blev sedan 2-0 när Jonas Nilsson sköt in pucken i skottsektorn där Joakim Persson bara kunde sätta klubban i isen och styra in målet, efter åtta minuter. När matchuret stod på 14.29 slungade Fredrik Orrsten in trean, och sekunderna därefter fick två av Hammarbys backar ta emot varsitt matchstraff. Borås fick således spela resten av perioden i powerplay och efter mål nummer fyra fick Henrik Karlsson nog, och lämnade över spaden till Carl-Johan Klint. Klint hade heller ingen stor framgång i målet utan fick efter drygt en minut vika ner sig för Mikael Hultqvist. Kort därefter skickade Lenny Dower iväg en målgivande passning till Philip Larsen som inte gjorde några misstag. 7-0 signerade Peter Kristensson via målramen - frampassad av Philip Larsen när 45 sekunder återstod av perioden.

- Nervös var man la innan matchen här, men jag tycker ändå vi genomför första perioden på ett fantastiskt sätt, säger Johan Benker.

Om den första perioden bestod av grym effektivitet och koncentration så var den andra akten den motsatta. De inledande minuterna präglades av knackigt spel och en hel del icing-puckar. Bajenspelarna som var totalt utskåpade i första perioden ryckte upp sig något och spelade på sin rappa skridskoåkning. Perioden var ganska avslagen och Borås saknade skärpa vilket resulterade i bland annat mången klumpiga passningar.

Den tredje akten var inte speciellt mycket att hurra för heller. Griniga hammarbyspelare började slå med klubborna och hela perioden blev ett sömnpiller med ett mycket tråkigt spel. Mållöst även där, men matchen var sedan länge redan avgjord.

- Vi är egentligen inte hotade någon gång, utan vi sköter det jättebra hela vägen.

Benker avslutar:
- På det stora hela sett en jätteskön seger som vi kommer ta med oss till Huddinge.

Sammanfattningsvis gjorde Borås en fantastisk förstaperiod där man visade upp en vass målkompetens som man tidigare saknat. Försvarsspelet var även det riktigt bra matchen. Sex av sju mål kom i powerplay och det var kort sagt utvisningarna som bräckte Hammarby denna kväll. Att man kunde sova sig igenom de två sista perioderna gjorde absolut ingeting när trepoängaren redan var säkrad. Extra roligt var det också för Gustaf Wesslau som denna kväll fick hålla nollan för första gången. På onsdag väntar säsongens kanske viktigaste match att plocka poäng i, då mot bottenlaget Huddinge.