Borås HC - IF Björklöven
4-1 (1-1, 0-0, 3-0)

Borås HC - IF Björklöven (PO-1)
Oskarp bild, men vad tusan... Ett mål är ett mål, signerad "Tängan" dessutom.

Vinsten igår förvånade mig inte - det var närmare 6-1 än att Löven skulle göra ett andra mål i matchen. Vad som dock förvånade mig var att bortalaget inte bjöd upp mer till kamp. Underskattning? Nerver? Press? Oavsett vad så var resultatet mycket rättvist, och man leder nu med 1-0 i matcher.

Det var synd att man inte satte alla sina chanser för målchanserna var MÅNGA. Anders Eriksson hade en hel del chanser och han bommade ett kanonläge vid öppet mål efter 2.55, men fick sedan revansch genom 1-1 målet efter drygt tretton minuter. Andra perioden blev mållös, men i tredje tog hemmalaget över matchen igen och satte nätmaskorna i rörelse tre gånger. Målskyttar: Mats Hansson, Alexander Täng och våran älskade hjälte Mikael Hultqvist.

Täng beskrev sitt 3-1 mål som "ett höstlöv i bortre stolpen", och jag kunde inte låta bli att brista i skratt. Ordvalet kunde inte vart klockrenare!

Vilken kämpainsats, vilket försvarsspel och vilka spelare vi har...! Publiksiffran (1823?!) var dock ganska pinsam, men det har väl sina förklaringar. Gratis basket, prishöjningar... men ÄNDÅ. Alla som inte såg matchen gick verkligen miste om något stort.

MEN...
Jag skäms över de boråsare som visade upp ett fruktansvärt osportsligt beteende genom att kasta saker mot Löven efter matchen. I TV också... Snyggt jobbat.

Nästa destination är SkyCom Arena och jag är rejält avundsjuk på de fåtal boråsare som beger sig upp till Umeå idag. Liiiiiiite skillnad på priset än när Lövens supportrar begav sig hit ner. Men som tur är sänds matchen på söndag i TV4 Sport. HÄRLIGT, HÄRLIGT!! Ännu mer press för Löven.... som kanske håller på att vissna...?