The good people or the bad guys...?

Ni som känner er träffade efter läsningen - känn er träffade.

Angående det här med alkoholförbud så förvånar det mig att folk är så otroligt blinda att de på fullaste allvar tror att det bara handlar om X-gänget som var med senast - att det är därför en del vill införa förbudet. Men jag antar att nyktra ögon ser bäst. Jag har varit på MÅNGA resor och matcher (även utanför BHC:s) där folk har druckit alkohol och det är ALLTID någon/några som har försökt provocera motståndarsupportrarna, uppfört sig illa eller liknande. Det är pinsamt att bli arg på VUXNA människor! Antar att filosofin "vuxna vet bäst" inte håller i detta ämne.  

Det är intressant att man tror att ett alkoholförbud drastiskt minskar antalet resenärer. Om så är fallet, så betyder det att folk tycker att bärsen är betydligt viktigare än hockeyn. Vilken tur att det alltid finns resenärer som inte gör det. Hockeyn är väl den enda drog vi behöver för att överleva, eller? Eller är vodka, öl och jägermeister någon slags ny sportdryck man inte klarar sig utan? För det kommer ju aldrig en lördag efter fredagen...

Upplysning: Det var betydligt fler (läs: över ett tiotal) än X-gänget som var packade i Nobelhallen. Exempel; det stod en stupfull person snett nedanför mig som vinglade av och an - som var nära på att falla framåt flera gånger. Dricker man så mycket att man knappt kan stå upp så är man knappast intresserad av matchen. Det upprörde mig också att föräldrar som hade sina barn med sig svepte i sig spirituosa, men det har jag skrivit mer utförligare om tidigare.

Vad vill vi supportrar framstå som? Vad vill supporterföreningen framstå som?
Mosiga fylleåsnor? Ansvarslösa? Aggressiva taggbuskar? Otrevliga?
Skötsamma? Trevliga? Några man kan ta i hand utan att vilja spotta över axeln? Tillmötesgående?

Orden är många - välj och vraka.

Hur vill vi bli ihågkomna på bortaplan? Eller på hemmaplan för den delen också...?
Oavsett om det är 50 eller 5 pers som orsakar något så dras vi alla över en och samma kant ändå. Konsten att tvätta bort ett nedsvärtat rykte är galet svårt och kanske till och med aldrig går. Vill vi hamna där och börja kräla på botten?

Jag vet dock att det finns människor där ute som lägger ner mycket tid på att försöka förbättra saker och ting, men kom ihåg att det inte handlar om hur mycket tid man lägger ner, huvudsaken är att man bidrar med någonting gott överhuvudtaget. Just därför är det oerhört surt när det finns människor som gör tvärtom. Det går fortare att rasera ett hus än att bygga upp det, så låt ingen ha fått arbeta i onödan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL:

Kommentar:

Trackback



RSS 0.91


Bloggtoppen.se Sport bloggar BlogRankers.com Bloggportalen Sport bloggar