Vinst efter straffläggning

Allsvenskan
Borås HC - Mariestad BoIS
3-2 efter straffar (0-1, 0-1, 2-0, 0-0, 1-0)

I vanlig ordning fick BHC en mardrömsstart när Fredrik Johnsson enkelt spelade in ledningsmålet för gästerna. Klockan visade blott 35 sekunder. Chanserna att kvittera ökade när man fick spela 5 mot 3 i en knapp minut drygt åtta minuter in i matchen - dock skapades ingenting annat än en tvåminutare på botbänken. Visst fanns det lägen men kan man inte träffa målet blir det krångligt. Eller trodde man att pucken var av självgående art?
0-2 noterades efter 07.50 i andra perioden av Ronny Johansson. Uppförsbacken tycktes växa sig längre och brantare för varje minut som gick. Stundtals gav man bort pucken till bortalaget och vad jag vet så var det ingen i BoIS som fyllde år. Spelet var således allmänt taskigt.
Räddningen påbörjades inte förrän i den tredje perioden. Peter Kristensson skrinnade direkt från utvisningsbåset, tog emot en pass från Mattias Remstam och fick fri gata mot Åkerström i kassen. Inga misstag gjorda och 1-2 lyste välförtjänt på tavlan. Klart att Mariestad också ville stila och fick till ett friläge, men som tur var stod duktige J20-lånet från Frölunda Sebastian Idoff i vägen.
Kvitteringen kom till slut tack vare Simon Hjalmarsson och det bar i väg till förlängning. En förlängning som senare innefattade straffar.
Fyra bommar hade vardera lag innan Per Fernhall klev in på isen och satte den matchavgörande pucken. Vi visste alla att Mikael Zettergren (som då skulle skjuta sin tredje straff) inte hade en chans mot Idoff i målet.

*  *  *  *

Otrooooligt gott med två poäng, men det är fortfarande mycket som brister. Hur kan man som spelare, återigen, bara backa och titta på pucken istället för att gå på med kroppen? Det är tack vare detta sjåpiga försvarsspel som gör att motspelarna bara kan åka på en skridsko in hela vägen till målet. Vill inte ens tänka på hur många puckar som har gått in på detta sätt, eller kommer gå in om man inte skärper sig...

Nåväl... Inget skönspel idag, men att knycka Boisen på två poäng gav många anledningar att jubla igen.

Om jag hann se allt korrekt så fick ulricehamns-lånet André Dryler spela fem byten i matchen. Första intrycket var att han spelade alldeles för snällt, men det är klart... får han hoppa in i fler matcher förutsatt att han får mer istid så tror jag att det kan komma något vasst ur denna spelare.

Bäst på isen: Utan tvekan Sebastian Idoff! Han är mer än välkommen att vakta kassen igen.